Integraal Kind Centrum (IKC)

Wat is een Integraal Kind Centrum? Een Integraal Kind Centrum is een samenwerkingsverband tussen de school, de peuterspeelzaal en de kinderopvang, waar kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar in een veilige en vertrouwde omgeving kunnen opgroeien, zich breed kunnen ontwikkelen, spelen en leren.

IKC ’t Berflo
Vanaf het schooljaar 2014-2015 zijn basisschool Mikado, peuterspeelzaal de Vlinder , BSO Het Kindercentrum.nl en basisschool Paus Joannes gestart met deze IKC ontwikkeling onder de naam IKC ’t Berflo. Klik hier voor meer info. www.hetkindercentrum.nl , www.springhengelo.nl, www.pausjoannes.nl

Wij hebben ons ten doel gesteld om een doorgaande leerlijn te realiseren voor alle kinderen. Op regelmatige basis hebben deze samenwerkingspartners van het IKC overleg over de invulling van het IKC programma. De BSO, beide scholen en de peuterspeelzaal bevinden zich allemaal in het gebouw aan het Apolloplein. Dit zorgt ervoor dat de lijnen kort zijn en de kinderen zich snel vertrouwd voelen bij onze opvang- en onderwijspartners.